615027.jpg

Pisin yhden päivän solomelontani merellä on tätä ennen ollut 56 kilometriä. Helsingistä Inkooseen. Silloin aikaa kului 12 tuntia taukoineen. Nyt on tarkoitus olla vesillä 12 tuntia, loput ajasta taukoja ja unta 6 tuntia. Nyt on niin pimeää, että on turha lyhentää uniaikaa.

Rytmi on 3 tuntia melontaa ja puolen tunnin paussi, toiset 3 tuntia ja tunnin paussi. Tämä kahdesti, ja vuorokaudesta jää vielä tunti puuhasteluun ja kuusi nukkumiseen.

Bell Northstarin marssivauhti lastissa on vielä arvoitus, veikkaan kevyissä tuulissa 5 - 5,5 km/t. Meloja tulee mukaan NW-Importin hiilikuituinen Black Light Elbow ja Sawyerin  Bent Shaft Manta ja lisäksi aallokkoon Lauri Hovin tekemä beavertail-mela, joka on osoittautunut luotettavaksi aallokko- ja koskimelaksi.

Kaikki ateriat ja taukopalat on mietitty. Ei pussiruokaa ja alkoholiakin vasta perillä..

Tarkoitus on meloa pätkä Virojoelta Helsinkiin ja varsinainen koitos alkaa juhannuksen jälkeen maanantaina Torniosta. Torstaina pitää jo olla töissä, joten kiirettä pitää, jos Helsinkiin aion ehtiä.

Sää näyttää olevan puolellani. Äsken hain kanootin vajalta ja ilma tuntui kesäiseltä, vihdoinkin. Olen aika paljon jo melonut tänä keväänä kylmissä vesissä, jotan nyt tuntuu kesältä. No - merellä kevät on aina muutaman viikon jäljessä. Tuuliennusteet lupaavat kevyttä myötäistä. Hyvä niin.

Linkkejä on paljon, koska juuri on tullut uusi EU-laki, joka sallii tuotesijoittelun.

Ja nyt kotiin nukkumaan, että huomenna jaksaa meloa.