661933.jpg

Laskin Lentuankosket Bellillä. Kanootti toimi hyvin. Koskessa oli alun isojen aaltojen jälkeen ikäviä vesitolppia, jotka heiluttelivat aikalailla. Pääsin  Kuhmolainen -lehden artikkelin pääkuvaan. Kosken laski neljä inkkaria, joista kolme pysyi pystyssä. Kajakkeja tuli alas muutama kymmen, joista kymmenkunta ui.

Lentua rapids in the NE Finland, where I participated Suomi Meloo, a paddling event, where a caravan of about hundrec canoes travel 7/24 -rythm. Paddlers changes every 2 to 5 hours. There are about 1000 padllers in the week-long event. This year the route was an old tar-route along Oulujoki river & lake from Lentiira to City of Oulu.

Tässä linkki koskenlaskusta ottamaani videoon. Link to video.

Lentiira ja Kuhmo - melkein liian kaukana syrjässä


Millä nämä ihmiset elävät? Ystävällisyydellä ja huumorilla. Huovinen on lähempänä totuutta kuin Päätalo. Köyhyys ja puute ei ole kurjuutta, jos elämä on muuten kunnossa. Kuhmo näyttää jopa vauraalta. Viimeisillä rahoilla ei osteta itselle leipää, vaan lippu konserttiin. Ventovieraitten kanssa on ollut hauska keskustella, tehdä Turbo-stovella carbonaaraa Rakettispagetista ja päälle töräytin pannun espressoa. Kuhmon uimarannalla paikallisten ihmisten kanssa jutellessa. Niin onhan täällä vielä meitä melojia, Suomimeloossa.