697064.jpg

Day 4 10 km 1108 togo
N 65 12,687
E 25 17,065 (Helsingistä idempään!)
:o :} :)
Kauheasta aamusta huolimatta tämä oli matkaajan mieltä rakentava päivä. Nyt on hieno ilta. Kun tuuli vei kanoottiani kohti avomerta, tuli mieleen kuinka pienestä tämä reissu on kiinni. Kanootin ihmepelastuksen jälkeen loppupäivä tuulta ja sadetta pitäessä oli aikaa pohtia.

Tämän heinäkuun melon kohti Helsinkiä ja katson, kuinka pitkällä olen 27.7. Ei muuta. Iltapäivästä tuuli alkoi hiipua, mutta aina väliin tuli pilvellinen sadetta ja ihan siivoton tuuli. Kuuden aikaan katsoin sadekarttaa ja päätin, että tähän väliin livahdan Haukiputaalle, Kiiminkijoen suulle. Leirin purku täydestä kuivatuskaaoksesta vesille hoitui kolmessa vartissa.

Matkalla oli runsaan tunnin selkä. Tuuli oli edelleen navakkaa ja aallot murtuivat siellä täällä. Nopeus oli huonoimmillaan alle 4 kilometriä tunnissa. Aikaa kului pulitoista tuntia. En uskaltanut pysähtyä juomaan ja merikorttiin ei voinut kuin vilkaista, ettei tasapaino lipsahda. Tuo tunne tulee helposti, vaikka ihan hyvin olisi voinut pitää kellutauon. Suurin pelko oli edessä oleva tumma pilvi. Jos se pääsisi puuskaamaan kuten päivällä, niin mua vietäisiin kuin hullua tukasta/ponnarista. Nämä nopeat ja voimakkaat kelivaihtelut ovat aikamoista shakkipeliä. Kilometri rannasta on 10 minuuttia melontaa, siinä ajassa tuuli ehtii vaikka mitä.

Tuntui hyvältä päästä jokisuiston suojaan. Sadepuuskapilvi iski juuri laavua viritellessä. Hyvä ajoitus. Kuva on leiripaikaltani. Tyyntä, vaikka taivaalla vielä näkyy pahispilven nurkka. Poispäin menossa.

Learning-day. From disastrous morning to rainstormy day. In the evening few hours of paddling between two windy showers. Now it is calm & beautiful evening (almost midnight)