714053.jpg

Pussin viimeiset puikulat tirisevät öljyssä lohkoperunoiksi. Paljon suolaa, piippuria ja valkosipulia.

The last Lapp potatoes are frying in oil. Fish & Chips without fish - I like it.

Day 11 - 42 km
828 togo
N 63 43,438
E 22 40,524
:) ::} :)

Aamupäivä meni Kokkolassa, hienoja ihmisiä. Lähtö vastaiseen, sataman kierto sivuaallokkoon ja sen jälkeen liian isoon myötäaaltoon. Kanootti pelasi hyvin, minua hirvitti. Loppupäivä kovassa myötäisessä. Kevyt meloa, kun on trimmi kohdalla. Nopeus ei välttämättä ole paras mahdollinen. Pieni aalto ja 1-3 m/s takatuulta on tuolle kanootille paras keli.

Metsästin taas kanoottiin "Kävin Kokkolassa" -tarroja. Sain turisti-infosta Kokkola Hauskaa joulua! -arroja. Kävin myös kaupungintalolla kysymässä tarrojen perään. Oli kangaspohjaisia nimilapputarroja, otin niitäkin muutaman. Kaupungintalo ei ole pahimpia Castren-Jauhiainen-Nuuttila -arkkitehtitoimiston luomuksia, mutta tiukasti 80-lukulaista kunnallispompöösiä. Espoo mietti jo oman luomuksensa purkamista. Pitäisi kunnallispamppujen käydä vaikkapa Saksassa rathaus -opissa. Kaupungintalo on satavuotinen ostos, ei parin vaalikauden hurmassa tehty erhe. Ja miten tuo liittyy melontaan? Ainakin Seppis ja Martti ymmärtävät yhteyden. :)

Pannussa tihisee öljyssä viimeiset puikulaperunat. Leiri löytyi Ledstens grundet -nimisen saaren etelärannalta. Saaren tämä pää on niin matalaa, että korkealla vedellä maapohja on veden alla ja siksi tämä on asumaton saari, vaikka Pietarsaari on tuossa salmen toisella rannalla. Perunat näyttävät valmiilta. Iltapalalle ja sitten kaislavuoteelle.