704895.jpg

Day 7
46 km 1006 togo
N 64 41,110
E 24 27,868
:) :) :)

Melonnallisesti ja muutenkin hieno päivä. Lähtiessäni Limingan niityiltä kaksi kajakkia meni selällä. Tapasimme myöhemmin päivällä, ovat kaksi englantilaista kaveria, jotka tulevat tänne melomaan pariksi viikoksi. Kiertävät skandinavian rannikkoa pala palalta. Nyt olivat lähteneen Kalixista Ruotsin puolelta. Varmaan näemme vielä. Heillä on Vivianit, mutta etenevät rauhassa ja pysähtelevat usein.

Tänään sain matalan veden oppia kerrakseen. Meloin iltapäivällä navakassa sivutuulessa. Merituuli puhalsi kunnolla ja valitsin ihan rantareitin pois aallokosta. Vettä oli paikoin niin vähän, että meni melalla työntämiseksi, vaikka rantaan oli satoja metrejä. Yhdessä niemessä lihalehmälauma innostui minusta ja käveli tyynen rauhalisesti kohti. Sutkutin hädissäni syvän veden suuntaan turvaan.

Seuraavan matalikon päätin koukkika syvän veden puolelta. Vaikka aallokko oli kohtalainen, homma sujui, kunnes se syväkin alkoi madaltua ja aallot murtuivat pitkältä matkalta. Ja aina ne isoimmat.

Venkuroin sivuaallokkoon katse aaltojen suuntaan, kun yläpuolella oli epäilyttävä aalto, niin keulaa sinnepäin. Jos myöhästyin, loiskautti aalto jonkun verran vettä sisään. Pahin oli myöhästyä tuplamurtuvasta, jos ensimmäistä aaltoa koukkasi hieman sivusta, niin murtuva vesi käänsi kanootin takaisin poikittain seuraavaan aaltoon. Jännää oli, mutta ei varsinaisesti mitään hätää.

Myllytystä kesti puolisentoista tuntia. Suojaava niemi ei tuntunut lähestyvän lainkaan. No nyt olen suojassa Raahen keskustassa pusikossa. En tee tulia, van kylmä iltapala ja sitten nukkumaan. Taas olisi namiointiverkko hyvä kanootin ja teltan piilottamiseen. Ja huomenna melomaan!