711560.jpg

Kokkolan pursiseura, jossa monut otettiin vastaan kuin merenkulkijalle kuuluu. Sain valomerkin jälkeen kännykkään virtaa ja sain lukea iltalehdet, kun henkilökunta pani paikkoja kiinni. Olutta en kaivannut tällä kertaa, joten valomerkistä ei ollut haitta. Vielä avasivat suihkun ja lopulta yövahti sanoi, että pane teltta vaan siihen kanootin viereen nurmelle. Aamulla juttelin s/y La Cumparsitan kipparin kanssa, hän kertoi solo-ylityksestään Karibialle. (Kuva ja kuvateksti lisätty torstain puolella, kun pääsin netin ääreen.)

I think this is the northernmost yacht club in Finland. Very beautiful building and I got very pleasant service including electricity to by mobile an dvery nice & warm homelike shower. Sauna was also offered, but it was so late, I declined. I am now in Kokkola downtown do shopping and go on paddling aroud midday. 

Day 10 46 km 870 togo
N 63 51,892
E 23 07,010
:) :) :)(

Hieno aamupäivä, kauniita mökkiryppäitä saarissa, loistokohtelu GKS:ssä (Gamla Karleby Segelföreningen). Ukkosta ja pari harhailua. Vattajanniemen kärjessä, Ohtakari kierrätti itsensä ympäri. Kartasta ei selvinnyt, pääseekö tien ali. Kiersin saaren ja vasta sitten huomasin, että olisi päässyt. Piti poiketa kauppaan hakemaan lisää vettä. Ei ollut kauppaa, mutta kahvila ja vedttä sain seinästä. Vaikka ukosti, jatkoin matkaa ihan hiekkarannan tuntumassa. Lopulta yksi ukkospilvi osui kohdalle ja tuuli painoi minut rantaan. Siinä sitten istuin kanootin nokalla ja annoin rakeiden ropista. Maihinnousukieltoalueella.

Seuraava tenkkapoo tuli Birkskärin kohdalla. En millään osunut oikeaan läpisalmeen. Olin jo lähdössä kiertämään, kun huomasin puskassa nopeusrajoituskyltin ja sen avulla väylän. Trullevi, pitkä niemi Kokkolaan tulon sivulla oli täynnä hauskoja pieniä huviloita. Sekä talot että laiturit ja aallonmurtajat oli huolella nakerrettu ja nikeretty. Hieno tunnelma, ruotsalaisen kodikasta. Mysigt. Kello on kohta 1, eikä teltta ole pystyssä.