Day 8 - 36 km
970 togo
N 64 26,494
E 24 04,821
:) :) :]

Keli oli mitä parhain. Raahessa kaupungilla käynnin jälkeen sain kunnon pätkän melottua. Näitä selkosia meloessa tulee mieleen, että vähänkin kun tuulisi väärästä suunnasta, niin voipi olla, ettei homma onnistuisi. Nyt pääsee niemenkärjet nuolemalla ja kivien välistä. Aallokossa pitäisi jokainen niemi kiertää satojen metrien päästä. Meni tonni poikki.

Millä se on melottu?

Lähdin liikkeelle tuplamutkalla, kuvassa ylempänä. Jossain vaiheessa aallokossa vaihdoin normaaliin suoravartiseen mutkalapaan. Alkoi tuntua, että tuplamutka oli virheostos. Riitta tappaisi minut, jos lähettäsin kalliin melan turhana postissa kotiin. Tältä tuntui.

Mutta illan viimeisessä sessiossa alkoi suoravartisella alakäden sorminiveliin sattua. Olen nivelreumasukua. Alakäsi toimi, jos aloitti puristamisen/vedon tuen pikkurillistä käsin. Etu- ja keskisormella veto sattui. Eilen aamulla otin tuplamutkan uudelleen käyttöön. Meloin sillä pitkän päivän ongelmitta. Samoin tänään tuplamutka oli koko päivän käytössä. Silti uskon, että pahassa aallokossa suora varsi voi tuntua turvallisemmalta, siinä on niin helppo vaihtaa otetta. Tai sitten opin käyttämään tuplamutkaa aallokossakin. Nyt illalla jo hieman väsyneenä se toimi kuin itsestään. Molemmat melat ovat samanpainoisia, alle 300 grammaa.

Tein leirin Pyhäjoen alapuolella olevaan kallioniemeen. Hieno paikka tällä kelillä. Nyt nukkumaan.