765704.jpg

Uusi silta ennen melotulla reitilla keskella yota on hakeltava yllatys. No - perille paasin.
New bridge on a familiar route in the middle of the night is a bit confusing.  Still I  kept myself on the map with little  help of gps.

765709.jpg
 
Iltapala Paraisilla. 36 kilometrin iltalenkki sujui yllattavan hyvin. Hankalinta oli tehda lahtopaatos.
Supper after a 36 kilometer evening paddle. I got where I was intending, the most difficult desicion was to start paddling when the wind was still blowing quite hard. First hour against the wind averaged less than 4 km per hous. Got better later thou.

Day 26 36 km 296 togo
N 60 18,983 E 22 18,066
+)

Ei mitaan jarkea: tiistainakaan ei tuuli halunnut laantua. Odotin, etta illalla tyyntyy. Pakkasin kaikki valmiiksi ja menin mannyn alle  lojumaan sateisen markaan maahan. Aina valilla katsoin netista paljonko tuulee Airistolla, koko ajan paalle 10 m/s eika mitaan hiljenemisen merkkeja. Kun puun alla makaaminen alki tuntua epamiellyttavammalta kuin vastatuulimeonta, painin kanootin veteen ja aloin lapata. Vajaassa tunnissa paasin suojaisemmille vesille ja matka alkoi taittua. Viela kun kohdalle osui Roolassa avoinna oleva rantakapakka, josta sain puhuttua uunimakkaran, niin alkio tuntua mahdollislta paasta Paraisille, ei illaksi, mutta edes puolen yon jalkeen. Airistolle osui juuri sopivasti: ensin tuli Viking, Sitten Silja, etelasta rahtilaiva ja sitten viela pohjoisesta yksi pieni autolautta. Airiston yli oli runsas kolme kilometria, vayla-alueelle oli 2 kilsaa ja itse vayla kilometrin levea. Oli mahdoton arvioida, koska laivat ovat okhdalla ja toisekseen en halunnut kohdata laivojen aaltoja teravana Airiston mainingin ja aallokon lisaksi. Odottelin syvassa vedessa aika kauan, kunnes vimeisenkin paatin mainigit oli kohdattu - kaikki ongelmitta. Sitte hamartyvassa kesayossa matkaan. Onneksi valoa riitti sen verran, etta naki aallot. Melonta pimeassa saaristossa oli hienoa, navigionti sujui merikortilla ja silmamaaraisesti. Kerran piti kollata gepsilta, missa ollaan, kun minun mielesta piti jo olla Parasiten lahti, mutta se olikin viela yhden salmen takana. Olin rannassa puoli kahden maissa. Teltassa nukkumattia odottelin vahan kahden jalkeen. Leirinta-alueen reception oli kiinni, joten panin teltan alueen ulkopuolelle kanoottivajan kupeeseen. Kirjoitan tata leirinta-alueen koneella, jonka nappiksesta puuttuvat aakkoset. Tanaan paasen kauppaan ja sitten taas kohti yha tutumpia vesia. Taallakin olimme Avokanoottiyhdistyksen porukoiden kanssa jokunen vuosi sitten.