809449.jpg

Vaikka mela on kanootin takana, niin tästä näkyy aika hyvin melan työskentelyasento. Alakäsi käy normaalisti partaan alapuolella, mutta yläkäsi on aika sopivalla korkeudella. Melaa olen säätänyt pala palalta lyhyemmäksi.

The size of my Kialoa Lolo -paddle. I have shortened it inch by inch several times. Today I took about 3/4-inch off. Now the length is 49,6 in.  Tommorrow I paddle the last stretch of my coastal paddling. Lets see, if the minor change  made the paddle better or was this adjustment too much. Lolo has quite a large blade, so short shaft compensates it. Link to the paddle specifications is here.

809486.jpg

Tässä toinen kuva, asento ei ole ihan puhdas eteenpäinveto, mutta alakäden paikka on aika kohdallaan. Tällä tekniikalla ei partaasta oteta tukea.

Another photo. This is not a pure froward-paddling situation, but lower hand is in normal position. I don't lean to the gunwale with my paddle. Actually I make wery light contact to the rail with my thumb.

Lyhensin Kialoa -tuplamutkamelaani Pietarsaaressa 3-4 senttiä ja äsken sahasin vielä pari senttiä pois. Huomenna on tarkoitukseni meloa viimeinen osuus Helsingistä Emäsalon sillalle. Samalla tulee kokeiltua, oliko melan lyhennys viisasta. Nyt pituus on 49,6 tuumaa (126 cm). Viimeeksi käytin näin lyhyitä, 48-50 tumaisia kulmameloja joskus 90-luvun loppupuolella. On alkanut tuntua siltä, että kun lapa on aika iso, niin vartta ei niin paljoa tarvitse.  Kialoa Lolon tekniset tiedot löytyvät tästä linkistä. Se, että tulin valinneeksi tämänmallisen melan, siitä on kiittäminen Ternin Kimmoa, joka Ice Break -tapahtumassa kertoi jostain ent. itäblokin maan valmistamasta hiilikuitu-tuplamutkasta. Kyseistä melaa en saanut / löytänyt, mutta törmäsin netissä tähän Loloon.

Näin tämä harrastaminen kehittyy tai ainakin tekniikka muuttuu. Lähtiessä tälle reissulle lupasin opetella Martti P:n hallitseman puolenvaihdon niin, että minäkin saisin heti ensimmäiseen vetoon täyden tehon. Rannikko oli liian lyhyt sen tekniikan oppimiseen. Kun mela lyheni, se kyllä auttoi parempaan ensivedon otteeseen.

Jos jotain on tekniikassani tapahtunut, niin ennen heikompi oikealta melominen tuntuu jopa vahvemmalta puolelta. Aika paljon ja voimalla jouduin melomaan oikealta puolelta sekä mainingin että tuulen suunnan vuoksi. Aika luonnollista, kun nenä on kohti etelää, on avomeri oikealla ja silloin kovemmat tuulet ja isommat aallot edellyttävät oikealta puolelta melontaa.